20 Mart 2020 Cuma

Bağışıklığı Güçlendirecek 6 Besin

Sağlıklı bir yaşamın ve zinde bir vücudun olmazsa olmazlarının başında, güçlü bir bağışıklık sistemi geliyor. Bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirmek için ise bol spor yapmak, açık havada vakit geçirmek, güneşlenmek ve doğru gıdaları tüketmek gerekiyor. Peki bağışıklık güçlendirme için tüketebileceğiniz besinler hangileri, vücudunuz üzerinde ne gibi etkileri var biliyor musunuz? İşte herkesin mutlaka bilmesi gereken bağışıklık güçlendirici 6 besin!

1) Organik Sebze ve Meyveleri İhmal Etmeyin
Sebze ve meyveler, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin önemli bir bölümünü tek başlarına karşılıyor. Sebze ve meyve tüketirken ise ürünlerin organik olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çeşitli müdahalelerle ve sağlıksız koşullarla yetiştirilmiş sebze ve meyveler, vitaminlerinin ve doğal yapılarının önemli bir bölümünü yitirdikleri için bağışıklık üzerindeki etkisi çok fazla değil. Hatta zararlı hormonlarla yetiştirilmiş ürünler, tam tersine sağlığınızı tehdit bile edebiliyor. Sebze ve meyvelerin mevsimlerinde tüketilmesi ve doğal yöntemlerle yetiştirilmiş olması da büyük önem taşıyor. Güvendiğiniz kişi ya da kurumlardan satın alacağınız organik mevsim sebze ve meyvelerini günde ortalama 5 kere tüketerek sağlığınızı koruyabilir, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Görselin orijinali için tıklayın!
 2) Sarımsağın Gücünü Keşfedin
Bağışıklık üzerinde olumlu etkiler yaratan gıdalar arasında, sarımsak da yer alıyor. Asırlardır çeşitli tedavi yöntemlerinde kullanılan sarımsak, günümüzde hem medikal tıp doktorları hem de doğal beslenme uzmanları tarafından herkese tavsiye ediliyor. Yoğun miktarda allicin içerdiği için en güçlü doğal antioksidanlar arasında yer alan sarımsak, kanserin de aralarında bulunduğu pek çok hastalığa karşı koruyucu etkiye sahip. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi sayesinde mevsimsel griplere ve virüs salgınlarına karşı da son derece etkili olan sarımsak, her gün tüketmeniz gereken besinler arasında yer alıyor. Doğal ve organik sarımsaklardan her gün en az bir diş tüketerek sağlığınızı güçlendirebilir ve daha dinç bir vücuda kavuşabilirsiniz.
3) Balık Tüketimini Artırın
Sağlık açısından sonsuz faydaya sahip olan soğuk su balıkları, içerdikleri yoğun Omega 3 yağları sayesinde bağışıklığı da güçlendiriyor. Antioksidan özelliği bulunan Omega 3 yağı, virüs ya da tümör gibi insan sağlığını tehdit eden unsurların vücutta barınmasını zorlaştırıyor ve bu sayede sizi hem mevsimsel rahatsızlıklardan hem de çeşitli kanser türlerinden koruyor. Uzman hekimler, haftada en az 2 kez balık tüketilmesi gerektiğini belirtirken tüketilen balığın soğuk su türleri arasından seçilmesi ve taze olması da büyük önem taşıyor. Sıcak su balıklarında Omega 3 oranı son derece düşük olurken buzhanede uzun süre bekleyen balıklar da besin değerlerinin bir bölümünü yitirebiliyor.
4) Her Gün Yeşil Çay Tüketin
Yeşil çay, antioksidan özelliği en yüksek olan doğal içecekler arasında yer alıyor. Yoğun şekilde kateşin içeren ve bu sayede sağlığınıza olumlu etkide bulunan yeşil çay, hastalıkların oluşumunu yavaşlatırken ödem söktürücü özelliğiyle de dikkat çekiyor. Kilo vermek ve vücudunda biriken ödemlerden kurtulmak isteyenlerin de günlük beslenme programında mutlaka yer alan yeşil çayı günde 3 fincana kadar tüketebilir, bir yandan kalbinizi ve bağışıklık sisteminizi güçlendirirken öte yandan fazla kilolarınızdan ve sizi rahatsız eden ödemlerinizden de kurtulabilirsiniz.
5) Probiyotiklere Önem Verin
Probiyotik özellikli gıdalar, bağırsak florasını güçlendirmeleri sayesinde vücut bağışıklığının artmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle doğal probiyotikleri düzenli olarak tüketmeniz, vücudunuzu pek çok hastalığa karşı koruyabilmenize olanak tanıyor. Yoğurt ve kefir başta olmak üzere doğal probiyotikleri her gün belirli ölçülerde tüketerek vücudunuzu güçlendirebilir ve mikrobik rahatsızlıkların, mevsimsel griplerin oluşumunu engelleyebilirsiniz. Probiyotikler sayesinde ayrıca sindirim sisteminizin daha düzenli çalışmasını da sağlayabilir ve metabolizma hızınızı yükselterek daha dinamik ve zinde bir vücuda kavuşabilirsiniz.
6) Polen ve Propolis
Yeryüzündeki en mucizevi canlılardan biri olan arıların kendileri gibi mucizevi olan polen ve propolis ürünleri insanoğlunun faydalanabileceği en önemli antioksidanlardan.
Literatürde “tam gıda” sıfatına sahip tek ürün olan polen, içerdiği çinko, demir, vitamin B2, vitamin A, protein, bol miktarda lif, kaliteli karbonhidrat ile bağışıklığınızı güçlendirir.
Güçlü antioksidanlardan bir diğeri ise; propolis. İçerdiği A, B ve E vitaminine ek olarak protein ve aminoasit açısından da oldukça zengin olan propolisler bağışıklığınız için ideal bir takviyedir.
Sağlıkla ve sporla kalın!
blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder