21 Mart 2020 Cumartesi

Soğuk Havalarda Yapılabilecek Indoor Spor Tavsiyeleri

Indoor ve Indoor Spor Ne Demek?
“Bir mekânın içi” ve “kapalı alan” gibi anlamlara gelen “indoor” kelimesi, günümüzde iç mekânlarda yapılan aktiviteleri tanımlamak üzere kullanılmakta. “Indoor” kelimesi kullanılarak oluşturulan kelime grubu “indoor sports” ise genellikle spor salonlarında yapılan spor aktivitelerini ifade etse de aslında sadece spor salonlarında değil ev ortamı ve diğer tüm kapalı alanlarda yapılabilecek sportif etkinlikleri de kapsar.
Günümüzde pek çok kişi, işinden arta kalan zamanlarda kapalı spor merkezlerine giderek vücut sağlığı için farklı sportif etkinliklere yöneliyor. Yeni bir bakış açısı kazandıran salon sporları, vücudun farklı bölgelerini çalıştırıp geliştirebileceği gibi bütün vücudun ihtiyaç duyduğu egzersizleri de içinde barındırıyor. Bazı salon sporlarına kısa kısa göz atacak olursak;
Indoor Skydiving – Dikey Hava Tüneli
Indoor skydiving, kapalı alanlarda uçabilme deneyimi sunuyor. Uçmayı sağlayacak olan bir dikey hava tüneli ile gerekli rüzgâr akışı sağlanıyor ve siz kapalı bir ortamda gerekli ekipmanlar ile kendinizi gökyüzünden salınıyor gibi hissediyorsunuz.
Indoor Cycling
Indoor cycling denilince aslında herkesin aklına ilk olarak bisiklet kullanmak geliyor. Ancak bu spora dâhil olan bisikletler düşünülenden biraz daha farklı. Pedal çevirmekten daha fazlası olan bu sporda ayak, baca, karın ve kalça kaslarınızı geliştirmeniz mümkün.
Spor salonunuza gitmeye vaktiniz yoksa home trainer tam olarak aradığınız şey olabilir. Bisikletinizi bağlayarak kullanabileceğiniz bu aletle kendi egzersiz programınızı oluşturabilirsiniz.

Yüzme
Yüzme, en eğlenceli su sporları arasında yer alıyor. Yüzücü gözlüğü ve bonesi, kısa palet, mayo, bone, mikrofiber havlu, burun ve kulak tıkacı, yüzme tahtası, saç havlu, deniz makarnası ve şnorkel gibi yüzme malzemeleri ile yapılan spor, tüm vücudunuza çalıştırmanıza yardımcı oluyor.
Voleybol
Voleybol dizliği, topu, spor ayakkabısı ve kolluğu; özel tayt ve forma gibi voleybol malzemeleri ile yapılan bu özel spor, dinamizm kazanmanızı sağlıyor.
Squash
“Duvar tenisi” olarak da bilinen squash, iki oyuncu tarafından oynanıyor. Bu spor dalında squash raketi ve squash topu kullanılıyor. Vücudunu çalıştırarak terlemek isteyenler için squash, ideal bir spor dalı.
Badminton
Tenise benzeyen badminton, iki adet raket ve kaz tüylerinden üretilen topla oynanıyor. Bu sporda amaç ise topu, ortadaki filenin öteki yanına düşürüp puan kazanmak.
Futsal
“Salon futbolu” olarak da bilinen futsal, kendine özgü kurallara olan bir spor dalı. Futbol antrenman malzemeleri arasında futbol topu, içlik, tayt, eşofman üstü ve altı, krampon, halı saha ayakkabısı, çanta, kaleci eldiveni, antrenman yeleği gibi ürünler bulunuyor.
Masa Tenisi
Indoor spor aktiviteleri arasında, vücudu en fazla çalıştıran spor dallarından biri olan masa tenisi; çok zevkli ve eğlenceli bir spor dalı. Masa tenisi raketi, masa tenisi topu ve masa tenisi filesi gibi ana malzemelerle yapılan masa tenisinde özel spor kıyafetleri de kullanılabilir.
Boks
Boks eldiveni ve boks torbası, boks sporunun ana malzemeleri arasında yer alır. Boks sporunda şort, forma, boks bandajı, iç eldiven, yumruk topu ve dövüş dişliği gibi spor malzemeleri kullanılıyor.
Basketbol
Herkes hayatında en az bir kez basketbol oynamıştır. Bunu bir egzersiz ya da hayat tarzı haline getirenler için ise basketbol malzemeleri arasında basketbol topu, içlik, bel kemeri, forma, şort, spor ayakkabı, file ve basketbol çorabı yer alıyor.
Dövüş Sporları
Özel bir ihtisas gerektiren dövüş sporları arasında; karate, boks, mai tai, ring chun, tekvando, güreş, kick boks ve aikido gibi spor türleri bulunuyor.
Fitness ve Vücut Geliştirme
Fitness ve vücut geliştirme; zindelik kazanmak, vücudun belli bölgelerini daha fazla çalıştırmak ve geliştirmek için yapılıyor. Fitness eldiveni ve fitness aletleri bu alanın ana malzemeleri olarak biliniyor. Vücut geliştirme aletleri arasında ise direnç bandı, karın kas aleti, eldiven, el yayı, dambıl seti, şınav barı, barfiks ve mekik sehpası gibi spor malzemeleri bulunuyor.
 
Pilates ve Yoga
Pilates seti ve plates topu ile yapılan plates, fiziksel fitness sistemi ve tüm vücudun farklı hareketlerle çalıştırılması esasına dayanıyor. Felsefi arka planı olan, dinginlik sağlayan yoga, yoga matı ve yoga malzemeleri ile yapılıyor.

blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder