4 Mayıs 2021 Salı

A Milli Kadın Basketbol Takımımızın Avrupa Şampiyonası Aday Kadrosu Açıklandı

17-27 Haziran 2021 tarihleri arasında İspanya ile Fransa'nın ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılacak A Kadın Milli Takımımızın aday kadrosu ile kamp programı ve Türkiye’de yapacağı hazırlık maçlarının tarihleri belli oldu.


A Kadın Milli Takım aday kadromuz, 10 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul’da kampa girerek çalışmalarına başlayacak. Millilerimiz Avrupa Şampiyonası öncesinde Türkiye’de iki hazırlık maçı yapacak. 25 Mayıs'ta Belarus ile mücadele edecek A Kadın Milli Takımımız 27 Mayıs’ta ise Rusya ile karşı karşıya gelecek.

Avrupa Şampiyonası’nda Bosna Hersek, Slovenya ve Belçika ile birlikte C Grubu’nda yer alacak ve maçlarını Fransa’nın Strasbourg kentinde oynayacak olan A Kadın Milli Takımımız, 17 Haziran Perşembe günü ilk maçında TSİ 19.00'da Slovenya ile karşılaşacak. Millilerimiz ikinci maçında 18 Haziran Cuma günü Bosna Hersek ile TSİ 13.00’te karşı karşıya gelirken, gruptaki son maçında ise 20 Haziran Pazar günü TSİ 16.00’da Belçika ile mücadele edecek.

A Kadın Milli Takımımızın Sporcu Kadrosu: 

Melis Gülcan, Esra Ural Topuz (Bellona Kayseri Basketbol), Melek Uzunoğlu (Beşiktaş), Bahar Çağlar Ökten, Büşra Akbaş (BOTAŞ), Gizem Yavuz (Çankaya Üniversitesi), Gökşen Fitik, Manolya Kurtulmuş (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor), Sevgi Uzun, Olcay Çakır Turgut, Tuğçe Canıtez, Kiah Irene Stokes (Fenerbahçe Öznur Kablo), Asena Yalçın, Pelin Derya Bilgiç, Kuanitra Holingsvorth, Meltem Yıldızhan, Sude Yılmaz (Galatasaray), Özge Yılmaz, Gizem Başaran (Hatay Büyükşehir Belediyespor), İnci Güçlü (İzmit Belediyespor), Harika Gözde Eldaş (Nesibe Aydın), Şerife Alperi Onar (OGM Ormanspor), Derin Erdoğan (Arizona Wildcats - ABD), Zeynep Şevval Gül (Saint Louis Billikens - ABD)

 


0 yorum :

Yorum Gönder