8 Mayıs 2021 Cumartesi

Süper Lig'de dev randevu: Galatasaray mı, Beşiktaş mı?

Süper Lig'in 40. haftasında lider Beşiktaş, bu akşam deplasmanda zirve takibini sürdüren Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'in 40. haftası dev bir maça sahne olacak. 81 puanla lider konumda bulunan Sergen Yalçın'lı Beşiktaş, 75 puanla 3. sırada yer alan Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray'a konuk olacak.

Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak dev karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Saracchi, Marcao, Donk, Yedlin, Taylan, Emre Akbaba, Gedson, Babel, Onyekuru, Falcao

Beşiktaş: Ersin, N'Sakala, Vida, Welinton, Rosier, Atiba, Josef, Ljajic, Larin, Ghezzal, Gökhan Töre

Geçen hafta Atakaş Hatayspor'u 7-0 yenerek flaş bir galibiyet alan Beşiktaş, son 3 haftaya 81 puanla lider girdi. Siyah-beyazlı ekip, ezeli rakibi karşısında kazanarak şampiyonluk düğümünü çözmek istiyor. 

Beşiktaş'ın derbiyi kazanması, Fenerbahçe'nin de MKE Ankaragücü deplasmanında puan kaybı yaşaması durumunda siyah-beyazlılar şampiyon olacak. 76 puanla ikinci sırada bulunan Fenerbahçe, başkentte mağlup olursa Beşiktaş'a şampiyonluk için Türk Telekom Stadı'nda beraberlik yetecek. 

Dev derbi, şampiyonluğu kovalayan Galatasaray için ise " tamam mı devam mı?" niteliğini taşıyor. Sarı-kırmızılılar, ezeli rakibini evine boş göndererek, puan farkını 3'e indirmek ve şampiyonluk için umutlarını sürdürmek istiyor.

6 haftadır kaybetmeyen Galatasaray, son 3 maçını da gol yemeden kazandı. 7 haftadır mağlup olmayan Beşiktaş'ta rakibi gibi son 3 maçından galibiyetle ayrıldı. Sergen Yalçın ve öğrencileri, son 12 deplasman mücadelesinde sadece 1 kez kaybetti.

Yalçın-Terim rekabetinde eşitlik

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın bugüne kadar 5 kez karşılaştı. Bu maçlarda iki teknik adam birer kez kazanan taraf olurken, 3 maç berabere sona erdi.

Fatih Terim ile Sergen Yalçın, derbide üçüncü kez karşı karşıya gelecek. Geçen sezon Türk Telekom Stadyumu’ndaki Galatasaray - Beşiktaş derbisi 0-0 sona ermişti. Ligin ilk yarısında Vodafone Park'taki derbiyi ise siyah-beyazlılar, Josef de Souza ve Kevin N'Koudou'nun golleriyle 2-0 kazanmıştı.

Galatasaray'da 3 ismin karantinası bitti

Galatasaray'da Christian Luyindama, Valentine Ozornwafor ve Fatih Öztürk'ün karantina süresi bitti. Koronavirüs izolasyon süreci devam eden Etebo ise bu mücadelede görev yapamayacak.

Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçında kadroda olmayan Onyekuru ise teknik direktör Fatih Terim'den forma şansı bekliyor.

Galatasaray'da Arda Turan sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Beşiktaş'ta 6 eksik

Beşiktaş'ta ise sakatlıkları devam eden Hasic, Oğuzhan, Cenk, Aboubakar, N'Koudou ve Mensah derbide forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlılarda Dorukhan Toköz, Adem Ljajic, Cyle Larin ve Atiba Hutchinson mücadelede sarı kart görmeleri halinde 41. haftada oynanacak Fatih Karagümrük mücadelesinde forma giyemeyecek.

0 yorum :

Yorum Gönder