7 Mayıs 2021 Cuma

Burak Yılmaz, Lille'i şampiyonluğa taşıyor (Video)

Ligue 1'in 36. haftasında Nord derbisinde lider Lille ile Lens karşı karşıya geldi. Lille, milli takımın tecrübeli golcüsü Burak Yılmaz'ın 2 gol attığı mücadeleyi 3-0 kazandı ve maç fazlasıyla PSG ile olan puan farkını 4'e çıkardı.

Fransa Ligue 1'de liderlik koltuğunda oturan temsilcilerimiz Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın formasını giydiği Lille, 36. hafta maçında Nord derbisinde Lens'e konuk oldu.

Milli takımın 35 yaşındaki tecrübeli golcüsü Burak Yılmaz'ın 4. dakikada penaltıdan, 40'ta ise ceza sahası dışından harika bir vuruşla kaydettiği goller müsabakayı 3-0 kazanan Lille, bu sonuçla maç fazlasıyla en yakın takipçisi PSG ile olan puan farkını 4'e çıkardı.

Lille'nin üçüncü golünü ise 60. dakikada Jonathan David atarken, ev sahibi Lens'te 35. dakikada ikinci sarı kartını gören Michelin, maçın kalan kısmında takımını bir kişi eksik bıraktı. 

Ligue 1'in son 2 haftasına lider girmeyi garantileyen Lille'de Burak Yılmaz ve Zeki Çelik müsabakaya ilk 11'de başlayıp 75'er dakika sahada kaldı. 

Lille forması giyen bir diğer temsilcimiz Yusuf Yazıcı ise son 15 dakika mücadelede boy gösterdi. 

Lille, puanını 79'a yükselterek liderliğini sürdürdü. Lens ise 56 puanda kaldı.

Lille, bu sezon kalan son 2 lig maçını kazanması halinde Ligue 1'de 10 yıl sonra şampiyonluk kupasını müzesine götürecek.

 

0 yorum :

Yorum Gönder