30 Temmuz 2023 Pazar

Mauro Icardi yeniden Galatasaray'da

Galatasaray Kulübü, Mauro Icardi ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Sarı-kırmızılı kulüp, PSG'ye 4 sezona yayılmış taksitlerle 10 milyon euro ödeme yapacak. Golcü oyuncu, yeni sezonda 9 numaralı formayı giyecek. 

Sarı-kırmızılı takımdan yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Sportif A.Ş. profesyonel futbolcu Mauro Icardi’nin transferi konusunda anlaşma sağladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi. 

Golleri, asistleri, saha içinde ve dışında Galatasaray’a getirdiği enerji ile Süper Lig 2022-23 sezonu şampiyonluğumuzda büyük pay sahibi olan dünyaca ünlü santrfor, 2026-2027 sezonuna kadar kulübümüzle sözleşme imzaladı. 

19 Şubat 1993’te Arjantin’in Rosario kentinde dünyaya gelen Icardi, doğduğu yerdeki F.C Sarretta’da futbol hayatına başladı. 2002’de Kanarya Adaları’na giderek kariyerine İspanya’da yön veren oyuncu, U.D. Vecindario’da gelişimini 6 yıl boyunca sürdürdükten sonra Barcelona Akademisi’ne dahil olarak kariyer adımını attı. 

Barcelona’nın alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra İtalyan ekibi Sampdoria, kısa bir kiralık macerasının ardından onu takıma kattı. 2011-2012 yaz transfer sezonunda Sampdoria’ya transfer olan yetenekli golcü, altyapıda 19 kez fileleri sarsarak gol kralı oldu ve ertesi sezon A takımda oynadı. Arjantinli santrfor, Cenova ekibinde çıktığı 33 maçta 11 kez fileleri sarstı. 

SERIE A’DA İKİ KEZ GOL KRALI

Hem altyapısında hem de A takımında totalde iki buçuk sezon geçiren Icardi, ardından kariyerinin en iyi performansını sergileyeceği Inter’e 13 milyon Euro bonservis karşılığında transfer oldu. 

Inter’de çıktığı 219 karşılaşmada 124 kez golle buluştu ve 29 asist yaptı. 2013-14 sezonundan 2018-19 sezonuna kadar Milano ekibinde aralıksız forma giyen Icardi, 2014-15 sezonunda 22 gol, 2017-18 sezonunda ise 29 golle Serie A’da gol kralı oldu. 2018 yılında İtalya’da yılın futbolcusu seçildi. 

2019-2020 sezonunda İtalya kariyerine nokta koyan dünyaca ünlü santrfor, Paris Saint Germain’e kiralık olarak transfer oldu ve ertesi sezonda 50 milyon Euro bonservis karşılığında PSG’ye kalıcı olarak katıldı. Icardi Paris temsilcisinde 92 maça çıkarak 38 gol ve 10 asistlik performans sergiledi. PSG’deki döneminde iki lig şampiyonluğu, iki Fransa Kupası ve iki Fransa Süper Kupa şampiyonluğu başarılarını kazandı. Arjantin A Milli Takımı formasını 8 kez sırtına geçiren futbolcu, bir gol kaydetti. 

BÜYÜK MAÇLARIN ADAMI

Aktif futbolcular içinde Serie A’da en fazla gol atan ikinci oyuncu olan Icardi (121), Galatasaray kariyerindeki ilk sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı çıktığı maçlarda boş geçmedi. Süper Lig tarihinde Galatasaray’da üst üste 7 gol atan ilk oyuncu oldu. 

Galatasaray’da çıktığı 24 maçta 22 kez fileleri sarstı ve 7 asist yaptı. Kupa koleksiyonuna Süper Lig’deki ilk yılında şampiyonluk ekledi. Kiralık sözleşmesi bitince kulübü Paris Saint Germain’e geri dönen Arjantinli süperstar, Galatasaray’daki unutulmaz macerasına devam dedi.

Mauro Icardi’yi tekrar sarı-kırmızılı formamızla görmekten büyük mutluluk duyduğumuzu belirterek nice şampiyonluklar ve kupalar dolu seneler diliyoruz."

KAP Açıklaması

 Galatasaray Sportif A.Ş., Mauro Icardi transferinin mali detaylarına ilişkin detayları paylaştı.

KAP'a yapılan açıklamada Icardi transferi için Paris Saint Germain'e 4 sezona yayılmış taksitlerle 10 milyon euro ödeneceğini belirtildi.

Icardi ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı ve yıldız oyuncunun senelik 6 milyon euro kazanacağı ifade edildi.

Sarı-kırmızılı takımdan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, "Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero ve kulübü SAS Paris Saint Germain Football ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.Buna göre, futbolcunun eski kulübüne, 4 sezona yayılmış taksitlerle, 10.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir Futbol sezonu için net 6.000.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

“Tekrardan bu formayı giydiğim için çok mutluyum”

Mauro Icardi, transferini tamamlayan sözleşmeye imza attıktan sonra Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Yuvasına döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Mauro Icardi, şu ifadeleri kullandı:

“Çok mutluyum. Geçtiğimiz sezonun üzerine tekrardan bu formayı giydiğim için çok mutluyum. Zaten projenin içerisinde, takımın bir parçası olarak hissediyordum kendimi. Erden Bey ile en başında konuştuğumda bu geleceğin bir parçası olmak istediğimi hissediyordum. Gerçekten çok mutluyum.”

Icardi, taraftarların kendisini havaalanında karşılamasıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Taraftarımız bize gerçekten çok güzel sevgisini gösterdi. Şampiyon olduktan sonra da çok istekli olduklarını gördük. Biz de saha içerisinde de dışarısında da en iyi şekilde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Her gün birlikte çalıştığımız, birbirimizi görmeye alıştığımız, çok güzel anılar biriktirdiğimiz insanlarla tekrardan karşılaştım. Tabii ki de çok mutluyum, şimdi o anıların yenilerini biriktireceğiz inşallah.

0 yorum :

Yorum Gönder