1 Ağustos 2023 Salı

Günay Güvenç resmen Galatasaray'da

Galatasaray, Gaziantep FK'da forma giyen kaleci Günay Güvenç'i renklerine bağladığını açıkladı. Sarı-kırmızılı ekibin açıklamasında deneyimli file bekçisinin transferine ilişkin rakamlara da yer verildi.

Sarı-kırmızılı takımdan yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Sportif A.Ş. profesyonel futbolcu Günay Güvenç’in transferi konusunda oyuncu ve kulübü ile anlaşma sağladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

25 Haziran 1991 Almanya Neu-Ulm doğumlu olan başarılı file bekçisi, futbola doğduğu şehrin takımı SSV Ulm’de başladı. SSV Ulm ve Stuttgart Kickers’ta ilk oyunculuk yıllarını yaşayan gurbetçi oyuncu, 1 Temmuz 2013 tarihinde Beşiktaş’a transfer olarak Türkiye kariyerine ilk adımı attı.

Sırasıyla Adanaspor, Mersin İY, Göztepe, Gazişehir Gaziantep ve Kasımpaşa formalarını giyen 32 yaşındaki eldiven, bonservisine sahip kulübü Gaziantep’e geçtiğimiz sezon sonunda geri döndü. 

Süper Lig’de toplam 151 maça çıkan Günay Güvenç, bu maçların 36’sında kalesini gole kapadı. 

Kulübümüze hoş geldin dileklerimizi ilettiğimiz Günay Güvenç’e, Galatasaray kariyerinde başarılar diliyoruz. "

KAP açıklaması

Galatasaray Sportif A.Ş. Günay Güvenç’in transferi konusunda oyuncu ve kulübü ile anlaşma sağladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Konu ile ilgili KAP'a şu açıklama yapıldı:

"Profesyonel futbolcu Günay Güvenç ve kulübü Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 250.000 EUR tutarında transfer bedeli ödenecek olup profesyonel futbolcumuz Batuhan Ahmet Şen 2023-2024 sezonu için Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.’ye geçici olarak transfer edilmiştir. 
Batuhan Ahmet Şen’in 2023-2024 sezonu sabit ücreti kulübümüz tarafından ödenecektir. 

Futbolcumuz Günay Güvenç ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre, futbolcumuza sezonluk net 19.000.000 TL ücret ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

“Başarılara imza atmak için buradayım”

Günay Güvenç, transferini tamamlayan sözleşmeye imza attıktan sonra Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’a imza attığı için çok mutlu olduğunu belirten Günay Güvenç, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle burada olduğum için çok mutluyum. Uzun bir Gaziantep macerası sonrası Galatasaray’a imza atmış bulunmaktayım. Başarılara imza atmak için buradayım. Çok gururluyum. İnşallah hepimiz için hayırlı bir sezon olur." 

Günay, Kaptan Muslera ile ilgili de şunları söyledi: 

“Buraya gelmeden önce burada kalede kim olduğunu çok iyi biliyorum. Kendisini yıllardır hayranlıkla izliyoruz. Ben de ona hem destek olmaya geldim hem kendisinden çok şey öğrenmeye geldim. Çünkü rekabetle daha iyi olunur. Tabii ki hedefimde oynamak da var. İkimiz çok başarılı sezonlar geçireceğimize inanıyorum. Deplasmanda Galatasaray’a karşı oynamanın hiçbir zaman kolay değildi. Bir gün taraftarı kendi arkama almak aklımdan hep geçiyordu. O da bana nasip olacak inşallah. Taraftarımızla buluşmayı dört gözle bekliyorum.”

0 yorum :

Yorum Gönder