31 Temmuz 2023 Pazartesi

Milli voleybolcu Hande Baladın’a asitli tehdit

Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'a "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" şeklinde tehdit mesajları gönderdiği iddia edilen şüpheli Mustafa N.'nin, Baladın'ın oynadığı Eczacıbaşı Dynavit voleybol takımı ve sponsor firmanın yer aldığı şirket binasına zorla girmeye çalıştığı öne sürüldü.

FIVB Milletler Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın üyelerinden olan milli voleybolcu Hande Baladın, yakın çevresini ve sevenlerini korkutan bir haber ile gündeme geldi. Bir süredir hem takımını hem de kendisini tehdit eden bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenilen Baladın, sevenlerinin yüreklerini ağızlarına getirdi. İfadesinde korktuğunu söyleyen Baladın’ın maruz kaldığı ölüm tehditleri, tepkilere sebep oldu.

Sabah’ın aktardığına göre Mustafa N. ismindeki bir Instagram kullanıcısı, Türkiye’nin Milletler Ligi’nde şampiyon olmasından üç gün sonra Baladın’ı sosyal medya üzerinden tehdit etti. Habere göre söz konusu kullanıcı, Baladın’la herhangi bir iletişimi yokken tehditlere başladı. 

Senelerdir Filenin Sultanları kadrosunda yer alan milli voleybolcu Hande Baladın, son olarak geçtiğimiz haftalarda tamamlanan 2023 FIVB Milletler Ligi’nde sergilediği performans ile göz doldurmuştu. Final maçında Çin’i 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez altın madalya sahibi olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ülkemizin adını tüm dünyaya duyururken Baladın bugün herkesi tedirgin eden bir haber ile gündeme geldi.

Çin Milli Takımı’nı 3- 1 mağlup ederek şampiyonluk kupasını kaldıran Filenin Sultanları, ülkemizde büyük bir sevinç ile karşılandı. Kaptan Eda Erdem başta olmak üzere tüm milli voleybolcular spor severler tarafından övgülere boğulurken Hande Baladın’ın bir sosyal medya kullanıcısı tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre bir süredir sosyal medya üzerinden Baladın’ı tehdit eden Mustafa N., FIVB Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından da milli voleybolcuyu rahatsız etti. Bunun üzerine harekete geçen Baladın, soluğu savcılıkta aldı.

“SENİN YÜZÜNE ASİT ATACAĞIM!”

İddiaya göre, Mustafa N. isimli şahıs Instagram üzerinden hem Hande Baladın’a milli sporcunun takımı Eczacıbaşı’na hem de sponsor firmaya yönelik tehditler savurdu. Mustafa N.’nin bir mesajında “Sizin isminizin kurtuluşu yok. Birinizden birine zarar vermezsem sizden beter olayım” ifadelerini kullandı.

Mustafa N, aynı gün içinde farklı paylaşımlarla tehditlerini sürdürdü. Hande Baladın'a yönelik "Kızım dedim, orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım dedim. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben bunu alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı...", "Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor.(...) Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok" şeklinde ifadeler kullandı. 


2022 yılında da Hande Baladın’a yönelik bir paylaşım yaptığı ortaya çıkan Mustafa N., “Fotoğrafın tamamı uyarlı beni kandırdın diye Hande sonun Bergen gibi olmasın o da kız kardeşini kandırmıştı hatırlıyorsan” yorumunda bulunmuştu.

“KORKUYORUM!”

Bu paylaşımlar üzerine can güvenliğinden endişe duyan Hande Baladın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığa gelerek ifade veren Baladın, şüphelinin cezalandırılmasını talep etti.

Hande Baladın’ın dilekçesinde “Can güvenliğim yok. Sistematik bir şekilde mesaj atıyor. Korkuyorum” ifadelerine yer vermiş olduğu öğrenildi. Şikayet üzerine şüphelinin emniyet tarafından adres araştırmasının sürdüğü de öğrenildi.

"KORKU VE ENDİŞEYE SEBEBİYET VERMİŞTİR" 

Baladın'ın avukatı Efe Oğuz tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "20 Temmuz 2023 tarihinde tespit edildiği üzere müvekkil Hande Baladın'a sosyal medya aracılığı ile taciz ve tehdit içerikli mesaj ve ses kayıtları gönderen M.N. isimli şahıs, söz konusu paylaşımlarıyla müvekkil açısından korku ve endişeye sebebiyet vermiştir. Aynı şahıs müvekkilin oynamakta olduğu Eczacıbaşı Dynavit voleybol takımı ve sponsorunun yer aldığı şirket binasına zorla girmeye çalışmak ve zarar vermek suretiyle aleni şekilde rahatsızlık yaratmaya devam etmiştir. Şüpheli hem müvekkil, hem sponsor şirket çalışanlarının can ve mal güvenliğine ilişkin tehlike arz ettiğinden hakkında hukuki işlem başlatılması zarureti hasıl olmuştur. Savcılık ve emniyet tarafından tüm işlemler özenle takip edilmekte olup şüpheli hakkında gereğinin yapılacağı hususunda Türk yargı ve emniyetine güvenimiz sonsuzdur" ifadeleri kullanıldı.

0 yorum :

Yorum Gönder