16 Temmuz 2021 Cuma

Portre | Steven Holcomb

Her şey çok iyi gidiyordu, ta ki o güne kadar... Olimpiyat Hikayeleri'nde sıra Steven Holcomb'da.

Steven Holcomb… Amerikalı Kızak sporcusu 14 Nisan 1980'de doğdu. Spora çok da küçük sayılmayan bir yaşta, 18’indeyken başladı. Kızak sporunda itici pozisyonunda görev yapıyordu. Kariyerine sayısız başarı sığdırdı. Kazandığı 5 Dünya Şampiyonluğu da o başarılardan birkaçıydı. Ancak elbette ki her sporcu gibi onun da en önemli hedefi olimpiyatlardı.

2006-2010 ve 2014 Olimpiyatları'nda ülkesini temsil eden takımda o da vardı. Olimpiyat kariyerinin ilk altınına uzandığında tarihler 2010’u gösteriyordu. 2014 Sochi Kış Olimpiyatları'nda ise yarışları 2 bronz madalya ile tamamladı.

Her şey oldukça iyi gidiyordu, ta ki o güne kadar...

Steven Holcomb görme problemi yaşadığını fark etti. Önceleri çok önemsemese de gün geçtikçe durum kötüye gidiyordu. Yaşadığı problemi ailesi ve arkadaşlarından sakladı. Görme yetisini tamamen kaybetti, yıkılmıştı... Depresyona girdi ve bununla çok uzun süre mücadele etti. Tünelin ucunda minik bir umut ışığı görünmüştü. Doktorlar, geliştirilen özel bir yöntemle yapılacak kornea naklinin başarılı olabileceğini söylediler, öyle de oldu.

Ne yazık ki mücadelesi henüz bitmemişti. Doktorlar bir daha spora devam edemeyeceğini, olası bir çarpışma durumunda nakile zarar verebileceğini söylediler. Steven Holcomb vazgeçmemeye kararlıydı. Zorluklarla geçen o zamanları 'Fakat şimdi görüyorum: Körlükten olimpiyat altınına benim yolculuğum’ adlı kitabında sevenleriyle paylaştı.

2017 Dünya Şampiyonası ve 2018 Olimpiyatları'na hazırlık yaptığı New York'taki kampta ölü olarak bulundu. Ölüm nedeni hala bilinmiyor.

Kaynak : Ceren Başbuğ - TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder