21 Haziran 2023 Çarşamba

Cristiano Ronaldo Guinness Rekorlar Kitabı'na Girdi

Cristiano Ronaldo, İzlanda karşısında oynanan maçta tarihi bir rekora imza attı.

Futbol dünyasının efsanevi ismi Cristiano Ronaldo, bugün oynanan Euro 2024 Elemeleri J Grubu maçında İzlanda'ya karşı Portekiz Milli Takımı formasıyla 200. maçına çıkarak büyük bir başarı elde etti. 38 yaşındaki futbolcu, milli takım formasıyla 200 maça çıkan ilk oyuncu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı. 89. dakikada fileleri havalandıran Ronaldo, milli takımdaki gol sayısını 123'e çıkardı ve Portekiz'in sahadan 1-0 galip ayrılmasını sağladı.

Ronaldo'nun bu önemli başarısı futbol camiasında büyük bir heyecan yarattı. Uzun süredir Portekiz Milli Takımı ile gösterdiği üstün performansıyla tanınan Ronaldo'nun 200. milli maça ulaşması beklenen bir olaydı. Ancak bu maçla birlikte kendisi, milli formayla 200 maça çıkan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Cristiano Ronaldo'nun milli formayla 200 maçına çıkması Guinness Rekorlar Kitabı tarafından da resmen onaylandı. Ronaldo, milli kariyeri boyunca 123 gol atarak Portekiz Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. Ayrıca, 43 asist yaparak takımının birçok gol pozisyonuna katkı sağladı.



0 yorum :

Yorum Gönder