10 Temmuz 2021 Cumartesi

Portre | Shaunae Miller

Olimpiyat hikayelerinde bugün, Bahamalı kısa mesafe koşucusu Shaunae Miller'ın sıra dışı hikayesine bakalım.

Shaunae Miller 15 Nisan 1994 yılında dünyaya geldi.

Hemcinslerine göre boyu oldukça uzundu.

Hırsı, etkileyici fiziği ona ilk önemli başarısını 2010 yılında Kanada’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Şampiyonasında getirdi.

Bir yıl sonra 2011 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 400 metrede ülkesine ilk altın madalyayı kazandırdığında henüz 17 yaşındaydı.

2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Amerikalı Atlet Allyson Felix’in ardından gümüş madalyaya uzandı.

Bu ikili bir yıl sonra tekrar karşı karşıya gelecekti, bu kez adres 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ydı.

Kimse Miller’in olimpiyat oyunları tarihine geçeceğini beklemiyordu.

Atletler 400m final yarışı için yerlerini almıştı. Shaunae Miller yarışa 7. Kulvarda başladı.

Start verildi, Miller ilk 300 metreyi çok hızlı geçti. Ancak tarih bir kez daha tekerrür ediyor ve son 100 metrede geçen yıl da yarıştığı rakibi Allyson Felix temposunu arttırıyordu.

Bitiş çizgisine yaklaşıldığında Miller tarihe geçecekti. Bahamalı atlet kendisini bitiş çizgisine doğru attı. Bu altın madalyaya uzanan altın bir atlayıştı. Bahamalı atlet 7 salise farkla, 49,44 saniyelik derecesiyle Allyson Felix’i geçti ve olimpiyat şampiyonluğuna uzandı. Üstelik bu kariyerinin en iyi derecesiydi.

Kural dışı ve etik olmayan bir hareketle yarışı kazandığını düşünenler de oldu. Ancak Dünya Atletizm Birliği'nin verdiği karara göre hareket nizamiydi.

Yarış sonrası bu hareket Miller’e de soruldu. "Ne olduğunu Ben de anlamadım. Sadece altın madalyaya odaklanmıştım" diyen atlet bu hareketiyle olimpiyat tarihinde unutulmayanlar arasında yerini almayı başardı.

Kaynak : TRT SPOR



0 yorum :

Yorum Gönder